De Malelande Amersfoort
Ouders

Kies de juiste school voor uw kind

De juiste school kiezen voor uw kind is geen gemakkelijke opgave. U zoekt niet alleen het beste voor uw kind, maar ook u als ouder moet zich er goed bij voelen. De verbinding die u aangaat, is namelijk voor (minimaal) acht jaar. Omdat ouders en kinderen allemaal verschillend zijn, is er niet één beste school. Het gaat erom wat het best is voor u en uw kind.
Wat vinden ouders van De Malelande?
Wij kunnen natuurlijk vertellen wat De Malelande bijzonder maakt, maar naar onze mening is het voor nieuwe ouders waardevoller om de mening van andere ouders te horen. Wij hebben daarom ouders gevraagd wat zij van onze school vinden. U vindt de resultaten onder het kopje downloads.

Samen met ouders

Wij zijn van mening dat om tot het beste resultaat van onderwijs en ontwikkeling van kinderen te komen, we dit in samenspraak moeten doen met de ouders. Wij leggen voor onszelf de lat hoog en ouders mogen veel van ons verwachten. Andersom verwachten wij een actieve betrokkenheid bij het leerproces en de ontwikkeling van hun kind.

Wij organiseren ook veel school-brede activiteiten en evenementen waar we ouders bij betrekken.

Ook als het gaat om belangrijke items binnen de school vragen wij ouders om mee te denken. U kunt hierbij denken aan kwaliteit en veranderingen in de school of het onderwijs.

Communicatie

Een van onze kernwaarden is “verbinding”. Naast een actief contact met de leerkracht(en) van uw kind, houden wij u zeer regelmatig op de hoogte van alles wat speelt in de groep van uw kind en in de school. Zo ontvangen ouders wekelijks de digitale Donderdagkrant met het laatste Malelande-nieuws en kunnen ouders gebruik maken van Parro. Parro is een digitaal ouderplatform waarmee de de school, maar met name de leerkracht van het kind, ouders op de hoogte houdt. Meer over onze communicatie vindt u hier.

Scholen op de kaart

Iedere school in Nederland is verplicht zichzelf te presenteren op www.scholenopdekaart.nl, zodat iedereen inzicht kan krijgen in de school, het onderwijs, de kwaliteit, maar ook de resultaten. Dit overzicht kan helpen bij het kiezen van een goede en geschikte school voor uw kind.

U vindt de informatie over de Malelande hier.

Informatieochtend: kom de sfeer proeven!

Om een goed beeld van onze school te krijgen, bent u van harte welkom op onze informatieochtenden Op deze ochtend vertellen wij wat de school u en uw kind kan bieden. De directeur en de teamleider zullen u iets over de school vertellen, uw vragen beantwoorden en een rondleiding geven door de school. De informatieochtenden beginnen om 09.00 uur en duren ongeveer tot 10.30 uur. In schooljaar 2023-2024 zijn de volgende informatieochtenden

dinsdag 18 juni

Wilt u een informatieochtend bijwonen, belt u dan naar de administratie om u zich hiervoor aan te melden

Gezamenlijke open dag basisscholen

Een basisschool kiezen voor uw kind? Leuk om te doen maar ook spannend! Hoe kies je de goede school en waar zitten de verschillen? Om het ouders makkelijker te maken houden veel basisscholen in Amersfoort in maart een open ochtend. U krijgt informatie en bent welkom om de school in bedrijf te zien. Zo kunt u zelf ervaren welke sfeer er hangt en waar de school voor staat. Alle scholen van de besturen Meerkring, PCBO, KPOA en CorDeo doen mee. Voor schooljaar 2024-2025 is de datum van de Open Dag nog niet bekend

Kennismaken met De Malelande?

Bent u voor uw kind op zoek naar een goede basisschool in de buurt? Wij nodigen u van harte uit te komen kennismaken. Schoolleider Jos Houtveen of onze teamleider Eva Geerdinck neemt de tijd om u alles over de school te vertellen, u rond te leiden en uw vragen te beantwoorden.

Maak een afspraak

Mail ons 033 – 4564410  Route