De Malelande Amersfoort
De school

SKOSS/KPOA

Basisschool De Malelande maakt deel uit van de Stichting SKOSS/KPOA. De stichting is het overkoepelend bestuursorgaan van 24 basisscholen. Iedere school is de schoolleiding integraal verantwoordelijk voor het beleid van de school. De stichting wordt bestuurd door een College van Bestuur en ondersteund door een stafbureau.

Katholieke identiteit

Wij zijn een katholieke basisschool. Levensbeschouwelijke ontwikkeling is dan ook een onderdeel van de activiteiten op school. Wij praten met kinderen over waarden en normen, die voortkomen uit katholieke uitgangspunten.

Daarnaast willen we kinderen respect voor andere geloofsovertuigingen bijbrengen, zodat zij actief leren meewerken aan de humanisering van hun omgeving.
Iedereen die zich kan vinden in onze identiteit en het onderwijs dat we bieden, is welkom op De Malelande. Dat betekent dat wij verwachten dat alle leerlingen meedoen aan de activiteiten die te maken hebben met onze identiteit.

Feesten

Net als andere scholen besteden wij aandacht aan feesten als Sinterklaas, kerst en Pasen. Daarnaast hebben de specifiek katholieke feesten een belangrijke rol in de school. Naast de aandacht ín de school dragen we dit ook uit in de wijk.

Zo kunt op 11 november tijdens Sint Maarten een vrolijke lampionnenoptocht van onze onderbouwkinderen bekijken. Met carnaval gaan de kinderen verkleed door de wijk en met Palmpasen doen zij dit met hun zelfgemaakte Palmpasen-stokken.

Kennismaken met De Malelande?

Bent u voor uw kind op zoek naar een goede basisschool in de buurt? Wij nodigen u van harte uit te komen kennismaken. Schoolleider Jos Houtveen of onze teamleider Eva Geerdinck neemt de tijd om u alles over de school te vertellen, u rond te leiden en uw vragen te beantwoorden.

Maak een afspraak

Mail ons 033 – 4564410  Route