Samen op weg naar een mooie toekomst

De Malelande

Locatie Juttepeergaarde
Juttepeergaarde 2
3824 BE Amersfoort
033 – 4564410

De Malelande

Locatie Zeldertsedreef
Zeldertsedreef 18-28
3824 EK Amersfoort
Tel: 033 – 4531353

KPOA

De Malelande maakt deel uit van KPOA, Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort.

KPOA nw 2014

Verbinding en waardering

Een goede communicatie is voor ons belangrijk vanuit onze kernwaarden “verbinding” en “waardering”. We bedoelen hiermee niet alleen een duidelijke, maar ook een frequente, correcte en passende communicatie.

Communicatiemiddelen

Wij hebben bewust gekozen voor verschillende communicatiemiddelen om zo goed mogelijk bij het doel aan te sluiten. Duurzaamheid is voor ons belangrijk en hieronder kunt u daarom ook zien dat onze communicatie veelal digitaal is. Zo gebruiken wij minder papier en dit vormt één van de acties die wij inzetten om als school een bijdrage te leveren aan een beter milieu.

DigiDuif

DigiDuif is ons voornaamste communicatiemiddel met ouders. Dit kan informatie op schoolniveau zijn, maar het is voornamelijk de manier waarop de leerkracht met ouders communiceert over alles wat het kind of de groep aangaat. De berichten komen binnen in de e-mailbox van de betreffende ouders. Het maakt de communicatie gemakkelijk, snel en zeker. DigiDuif is te bereiken via de computer maar ook via de app YouConnect.

Donderdagkrant

Iedere donderdag ontvangen alle ouders het laatste nieuws over alles wat in en rond De Malelande speelt. De donderdagkrant versturen wij ook via DigiDuif en komt binnen via de e-mail.

In de Donderdagkrant vindt u onder andere informatie over actuele thema’s die spelen op school, nieuwe ontwikkelingen, studenten, schoolreisjes, nieuws uit de wijk of vanuit de BSO. De onderwerpen zijn divers, maar altijd in relatie tot de school.

Website

Deze website heeft als primair doel het informeren van ouders van aanstaande leerlingen en andere geïnteresseerden. Op deze wijze willen wij een duidelijk beeld neerzetten van De Malelande, maar zien het als “voorportaal” van een kennismaking waarin de ouders een volledig beeld van onze school krijgen. Wij zijn namelijk van mening dat een goede beslissing pas genomen kan worden na het wandelen door de school, het “proeven van de sfeer” en het bijwonen van een informatieochtend.

Informeren

Een tweede doel van onze website is om de ouders van onze leerlingen een naslagmogelijkheid te bieden voor belangrijke informatie. U kunt daarbij denken aan vakanties, vrije dagen, continuroosters, etc..

Facebook

Op onze Facebookpagina laten we alle leuke, mooie en grappige dingen zien die dagelijks in de school gebeuren. Het biedt een minder formele kijk op De Malelande en we komen regelmatig met voor ouders interessante informatie. Nieuwsgierig? “Like” ons via het Facebook-logo bovenaan de pagina! Of bekijk eerst onze Facebook-pagina.

Gesprekken

Alle mooie communicatiemiddelen ten spijt, er gaat niets boven een persoonlijk gesprek. Daarom nemen formele en informele gesprekken een belangrijke plaats in onze communicatie in. Natuurlijk over de voortgang en mogelijkheden van uw kind, maar ook praktische zaken en ook wanneer u graag dingen anders zou zien.